Izložbom „Arheoples“ i prigodnim interaktivnim digitalnim programom Arheološki muzej u Zagrebu pridružuje se 27. Edukativnoj muzejskoj akciji – PLES. Posjetitelji izložbu mogu razgledati u Galeriji AMZ od 25. travnja do 18. svibnja 2022. godine.

Pristup interaktivnim digitalnim sadržajima moguć je na mrežnim stranicama Muzeja:
https://amz.hr/hr/edukacija/arheoples/ 

Ples je univerzalni jezik izražavanja poznat od najranijih dana ljudske povijesti, a nije stran ni životinjskom svijetu. Kao spona između pokreta i glazbe, a zahvaljujući neograničenim mogućnostima izraza i forme, ples je tema u kojoj se svaki muzej na neki način može pronaći. Arheološki muzej u Zagrebu pronašao se u ARHEOPLESU, priči o plesu koja se može pratiti od vremena neandertalaca pa sve do srednjeg vijeka.

Mnogi arheološki nalazi upravo potvrđuju postojanje plesa u mnogim ljudskim zajednicama od vremena starijeg kamenog doba. Priča o plesu može se vidjeti kroz izložbu u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, te kroz nekoliko zanimljivih i interaktivnih digitalnih sadržaja.

Završetkom izložbe 18. svibnja 2022. prigodno obilježavamo Međunarodni dan muzeja.

Galerija AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb
radno vrijeme
utorak – petak 10 – 18 sati
subota 10 – 13 sati

https://amz.hr/media/hcinjecp/plakat-27-edukativne-muzejske-akcije-ples-pet-djevojaka-plesu-u-krug-drzeci-se-za-ruke.jpg

Info:
AMZ PRESS