Prenosimo službeno priopćenje.

“Povijesni zbornik – godišnjak za kulturu i povijesno nasljeđe” je interdisciplinarni znanstveni časopis koji objavljuje znanstvene i stručne priloge s područja povijesnih i srodnih humanističkih znanosti, napose arheologije, povijesti umjetnosti, etnologije i antropologije. Otvoren je za humanističke stručnjake različitih profila u Hrvatskoj i inozemstvu. U časopisu se objavljuju slijedeće kategorije članaka: izvorni znanstveni članci, pregledni članci, stručni članci, priopćenja sa znanstvenih i stručnih skupova, recenzije, bilješke, prikazi te osvrti i reagiranja.

Osim u tiskanom obliku, časopis se objavljuje i na Hrčku, portalu hrvatskih znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (http://hrcak.srce.hr/).

Ovim vas putem želimo pozvati na suradnju na novom, šestom broju “Povijesnog zbornika”, koji će dijelom biti posvećen obilježavanju 200. godišnjice rođenja Josipa Jurja Strossmayera. Važno je napomenuti da su i radove druge tematike dobrodošli! Detaljne upute autorima možete pronaći na http://hrcak.srce.hr/povijesni-zbornik, a sve dodatne informacije možete dobiti slanjem izravnih upita elektroničkom poštom na adresu sjosipovic@ffos.hr.
Osim elektroničkim putem na gornju e-mail adresu, radove možete slati i poštom na sljedeću adresu:
“Povijesni zbornik – godišnjak za kulturu i povijesno nasljeđe”
Odsjek za povijest
Filozofski fakultet u Osijeku
Lorenza Jägera 9
31 000 Osijek

Rok za predaju radova je 30. svibnja 2015. godine.
Izvor
E-mailom doc. dr. sc. Slađana Josipović Batorek