Prenosimo službeno priopćenje.

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim nacionalnim odborom za povijesne znanosti i Društvom za hrvatsku povjesnicu potkraj studenoga 2014. priredit će znanstveni skup Sveučilišna nastava povijesti u Hrvatskoj – tradicija, današnje stanje, perspektive.

Skup će se održati u Zagrebu, u prostorima Filozofskog fakulteta (predviđeni datum jest 28-29. XI. 2014), u sklopu proslave 140. godišnjice početka moderne sveučilišne nastave  na katedri za hrvatsku povijest i katedri za opću povijest, kako su se tada nazivale prve historiografske katedre Sveučilišta u Zagrebu. Želja nam je da na skupu predstavimo povijesni razvoj sveučilišne nastave povijesti, postanak različitih katedri i djelovanje znamenitih povjesničara/sveučilišnih profesora na nastavnom i znanstvenom polju, postanak i razvoj studija povijesti u Hrvatskoj, današnje stanje i perspektive razvoja tih studija, djelovanje studenata povijesti i dr.

Prijave traju u do polovice travnja 2014. godine.

Prijave se mogu poslati na dagicic@ffzg.hr ili bjankovi@ffzg.hr.

(Bit će to četvrti u nizu znanstvenih skupova posvećenih hrvatskim povjesničarima i hrvatskoj historiografiji u 20. stoljeću – nakon skupova o Jaroslavu Šidaku, Josipu Matasoviću i Nadi Klaić.)

Prijavnica >HNOPZ – skup 2014 prvi poziv 14 veljace 2014 – sveucilisna nastava povijesti

Izvor

HNOPZ PRESS