Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti u suradnji s Društvom za hrvatsku povjesnicu i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu priprema IV. Kongres hrvatskih povjesničara 2012. Kongres će se održati od 1. do 5. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tema kongresa je “Sloboda“, a zamišljeno je da se obuhvate svi aspekti povijesti bez obzira na vremenska razdoblja.

Prethodni Kongresi bili su organizirani tako da su moderatori pojedinih sekcija pozivali referente i organizirali rad sekcija. Nažalost, na ovogodišnji poziv upućen moderatorima odazvala ih se samo nekolicina. Zbog toga je odlučena promijena sustava prijave referata. Za Četvrti kongres pojedinci se mogu prijavljivati izravno Organizacijskom odboru, koji će potom izvršiti selekciju i organizirati referate u smislene cjeline. Dakako, postojeće se sekcije mogu i sada organizirati same i prijaviti cjelovit program sekcije. Dakle, kao i na prethodnim kongresima, rad će biti organiziran u sekcijama i plenarno.

Teme referata, uz sažetak do 1000 znakova, šalju se do 1. lipnja 2012. na e-mail adresu dr. sc. Tomislava Galovića (4.kongres.hnopz@gmail.com), člana Organizacijskog odbora. Prijave se primaju isključivo elektronskom poštom.

Kao i na prethodnim Kongresima, organizator nije u mogućnosti pokriti troškove referentima, ali ćemo nastojati osigurati sredstva za određenu participaciju, barem za one sudionike koji su nezaposleni ili nisu na projektima.

Kotizacija za sudjelovanje na Kongresu iznosi 300,00 kn (studenti, nezaposleni i umirovljenici 150,00 kn), a nastavnicima će se izdavati potvrde o sudjelovanju.

 

Predsjednik HNOPZ-a

prof. dr. sc. Neven Budak

 

Znanstveni odbor

Dr. sc. Stanko Andrić

Prof. dr. sc. Damir Agičić

Prof. dr. sc. Neven Budak

Dr. sc. Stjepan Ćosić

Doc. dr. sc. Željko Holjevac

Prof. dr. sc. Anamarija Kurilić

Prof. dr. sc. Robert Matijašić

Akademik Tomislav Raukar

Akademik Nikša Stančić

Akademik Petar Strčić

Prof. dr. sc. Marko Trogrlić

Dr. sc. Jasna Turkalj

Dr. sc. Nenad Vekarić

 

Organizacijski odbor

Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak

Dr. sc. Sabine Florence Fabijanec

Dr. sc. Tomislav Galović

Doc. dr. sc. Željko Holjevac

Dr. sc. Kristina Milković

Dr. sc. Zrinka Pešorda Vardić

Dr. sc. Maja Polić

Dr. sc. Gordan Ravančić

Dr. sc. Zlata Živaković Kerže

 

Izvor

HNOPZ PRESS