Poziv na predstavljanje projekta “Virtualni arheološki krajolici Podunavlja” u četvrtak, 1. listopada 2020. u 17 sati

Mjesto održavanja:
Galerija AMZ
Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb

25. rujna 2020.
Poštovana/i,

Arheološki muzej u Zagrebu Vas poziva na predstavljanje projekta “Virtualni arheološki krajolici Podunavlja” koje će se održati u četvrtak 1. listopada 2020. s početkom u 17 sati u Galeriji AMZ, ulica Pavla Hatza 6, Zagreb.

Program:
Glavno događanje odvija se u auditoriju Universalmuseuma Joanneuma u Grazu i prenosi se uživo.
17:00 – 18:15 Predstavljanje projektnih partnera – prijenosi uživo putem video veze
18:15 – 19:15 Posebna događanja u partnerskim zemljama

Na događanju je obavezno je nošenje zaštitnih maskica.
Prostor Galerije AMZ može primiti ograničen broj uzvanika. Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije dan prije održavanja na mail pr@amz.hr

Kako bi pokrenuli EU projekt, srdačno vas pozivamo da sudjelujete na hibridnom događanju.
Posjetite nas ili uživajte u događanju iz udobnosti vašeg doma putem poveznice.
Tijekom 30 mjeseci 23 partnera iz 10 zemalja zadala su si cilj da arheološku baštinu, a posebno arheološke krajolike Podunavlja uz pomoć novih tehnologija učine vidljivijim te atraktivnijim na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Pratite nas uživo na:
www.facebook.com/danubesarchaeological
www.youtube.com/channel/UCZElT-SUus1xKDCo4ZCLH-w?view_as=subscriberProjekt „Virtualni arheološki krajolici Podunavlja“ za cilj ima stvaranje jake mreže institucija koje se bave upravljanjem i promocijom arheološke baštine na prostoru Podunavlja s namjerom osiguranja buduće podrške za daljnje održivo upravljanje i turističku upotrebu arheološke baštine u Podunavlju kroz poticanje koordiniranog uključivanja velikih muzeja s važnim arheološkim zbirkama i arheoloških istraživačkih institucija s naglaskom na digitalnu vizualizaciju u prezentaciji arheoloških krajolika. Projekt, koji je sufinanciran kroz program prekogranične suradnje interreg Dunav Europske Unije, daje poticaj digitalizaciji europske arheološke baštine.
Projektno partnerstvo projekta „Virtualni arheološki krajolici Podunavlja“ okuplja institucije i stručnjake s područja čak 10 država regije (Austrije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije) te se sastoji od 11 projektnih partnera te 11 pridruženih strateških partnerskih institucija. Vodeći partner je Universalmuseum Joanneum iz Graza. Iz Hrvatske partneri projekta su Arheološki muzej u Zagrebu, Institut za antropologiju, Centar za prapovijesna istraživanja i Općina Donja Voća.

Info:
AMZ PRESS