Arheološki muzej u Zagrebu pretrpio oštećenja zgrade i teža oštećenja stalnog postava i predmeta u njemu u nizu potresa 22. ožujka 2020. godine

Arheološki muzej u Zagrebu
Trg Nikole Šubića Zrinskog 19
23. ožujka 2020.

U nizu potresa u nedjelju 22. ožujka 2020. godine, Arheološki muzej u Zagrebu pretrpio je oštećenja zgrade i teža oštećenja stalnog postava i predmeta.

U palači Vranyczany-Dobrinović na Zrinjevcu, radu bečkog arhitekta Otta von Hofera za obitelj Vranyczany-Dobrinović, izgrađenoj 1879. godine, a u kojoj se nalazi Arheološki muzej u Zagrebu, pojavile su se pukotine na vanjskom dijelu zgrade i ustanovljena je pojava brojnih napuklina u unutrašnjosti zgrade.

U tijeku je pregled zgrade, pregled i osiguravanje predmeta i dokumentiranje nastale štete koje obavlja minimalan, nužan broj djelatnika Muzeja sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a s ciljem sprječavanja širenja korona virusa COVID-19.

Ovim putem zahvaljujemo svim kolegama, poslovnim partnerima, medijima i zabrinutim građanima na mailovima podrške koje primamo iz Hrvatske i inozemstva.

Obavijest o radu muzeja

Info:
AMZ PRESS

AMZ – Arheološki muzej u Zagrebu pretrpio oštećenja zgrade i teža oštećenja stalnog postava (PRESS), >http://www.arheologija.hr/?p=12895. Fotografije ustupio AMZ

Objavljuje ArheologijaUtorak, 24. ožujka 2020.