Prošlo je 14 godina otkad smo osnovali portal Arheologija.hr. Ideja je bila objediniti arheološke novosti iz Hrvatske te zanimljivosti iz regije i svijeta na jednom virtualnom mjestu. U međuvremenu se Facebook razvio u glavni kanal izvještavanja o aktualnim događanjima institucija te su rijetke one koje nas izravno obavještavaju o svom radu i novostima.

Arheologija.hr neovisni je portal bez vanjskog financiranja. Sami pokrivamo trošak hostinga i produciramo sadržaj u okviru slobodnog vremena te se to reflektira na vrstu i učestalost objava.

Od 2011. godine, zbog studija i zaposlenja, djelujemo iz inozemstva, prvo iz Ljubljane, zatim Oxforda i trenutno iz Kopenhagena. Zato je sadržaj usmjeren na predstavljanje lokalnih institucija i događaja te onih koje posjećujemo na putovanjima.

Otvoreni smo, u okviru navedenih okolnosti, za suradnju i dostupni na emailu arheologija[at]arheologija.hr (NB: ne procjenjujemo arheološke artefakte niti vršimo njihovo prepoznavanje).

Sretna Nova 2024. godina!
Vendi, Berislav i Pulci
Kopenhagen, 31.12.2023.

Prethodne objave:

http://www.arheologija.hr/2020/12/31/rijec-urednika-summa-summarum-ii-ili-10-godina-nase-ere
http://www.arheologija.hr/2015/12/31/rijec-urednika-summa-summarum-aktivnosti-6-godina-poslije-osnivanja-ususret-7-godini-arheoloske-ere-avec-les-bonnes-resolutions-pour-2016/

Pulci, Vendi i Berislav na terasi hotela Kossak u Krakovu, s pogledom na Dvorac Vavel. Autor fotografije: Mert Esencan.