Arheologija.hr

Projekt: ArheoKalendar©

‘Reprodukcije prošlosti’  

Portal Arheologija.hr i drugu godinu nastavlja Projekt izdanja kalendara s motivima arheoloških nalaza, muzejskih predmeta ili lokaliteta te umjetničkim reprodukcijama.

O Kalendaru 2015.

Predstavljamo kolekcije rekonstruirane rimske odjeće branda ArchaeoROBE s potpisom Vendi Jukić Buča, diplomirane arheologinje, magistrice akademske modne dizajnerice i urednice portala Arheologija.hr.

Sve fotografije su autorske | Sva prava rezervirana

Autorica fotografija: Vendi Jukić Buča.

Modeli (abecednim redom): Jasmina Bejtovič, Berislav Buča, Kristina Dragčević Gwirtzman, Manja Jereb, Maja Lukanc i Mačak Pulci.

Većina fotografija snimljena je u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu i Mestnem muzeju Ljubljana kojima zahvaljujemo na suradnji.

Oblikovanje Kalendara: Vendi Jukić Buča

Kalendar je izrađen u verziji formata A4 panorama.

>Kalendar

>ArchaeoROBE.com

Zagreb | Ljubljana, 5.12.2014.

Uredništvo

Popis fotografija:

1. Kristina Dragčević Gwirtzman u rimskoj tunici i stoli, uz kip carice Livije. Fotografija je snimljena u okviru izložbe Klasični Rim na tlu Hrvatske u Galeriji Klovićevi dvori, Zagreb.

2. Kristina Dragčević Gwirtzman u rimskoj tunici i stoli i Berislav Buča u tunici i penuli, uz kip carice Livije. Fotografija je snimljena u okviru izložbe Klasični Rim na tlu Hrvatske u Galeriji Klovićevi dvori, Zagreb.

3. Berislav Buča u rimskoj tunici i togi, uz kip carice Livije. Fotografija je snimljena u okviru izložbe Klasični Rim na tlu Hrvatske u Galeriji Klovićevi dvori, Zagreb.

4. Jasmina Bejtovič, Manja Jereb i Maja Lukanc u rimskim tunikama, u prostoru Mestnega muzeja Ljubljana.

5. Jasmina Bejtovič, Manja Jereb i Maja Lukanc u rimskim tunikama i stolama, u prostoru Mestnega muzeja Ljubljana.

6. Kolekcija rekonstruirane rimske odjeće prezentirana u okviru modne revije ‘Emonska oblačila nekoč in danes’ u arheološkom parku Emonska hiša u Ljubljani.

7. Dva rekonstruirana rimska kostima prezentirana na izložbi ‘Drugačni emonski portreti’ u Kavarni Mestnega muzeja Ljubljana.

8. Rekonstruirani rimski ženski kostim i tematske majice prezentirane na događaju Ave, Emona! u kolovozu 2014. na Kongresnom trgu u Ljubljani.

9. Detalj replike rimske srebrne omega fibule na rimskoj ženskoj nošnji.

10. Jasmina Bejtovič, Manja Jereb i Maja Lukanc u rimskim tunikama i stolama, uz maketu Emone u prostoru Mestnega muzeja Ljubljana.

11. Kristina Dragčević Gwirtzman u rimskoj vjenčanoj tunici, uz kip carice Livije. Fotografija je snimljena u okviru izložbe Klasični Rim na tlu Hrvatske u Galeriji Klovićevi dvori, Zagreb.

12. Mačak Pulci uz rimsku tuniku prilikom fotografiranja.

Projekt: ArheoKalendar© 2015. ‘Reprodukcije prošlosti’

Projekt: ArheoKalendar© 2015. ‘Reprodukcije prošlosti’