20. Seminar arhivi, knjižnice, muzeji održava se u Poreču od 23. do 26. studenog 2016. godine 

View this email in your browser

 

 

Poštovani,

jubilarni 20. Seminar arhivi, knjižnice, muzeji održava se u Poreču, Hotel Valamar Diamant od 23. do 26. studenog 2016. godine uz prezentacije i izmjenu iskustava na  teorijskim postavkama, razinama opisa, istraživanja, standarada, smjernica, dobrim praksama, projektima i  programima. Na Seminaru sudjeluje više od 120 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i SAD-a.

Seminar Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture proizišao je iz ideje o nužnosti otvaranja suradnje arhiva,  knjižnica i muzeja kako bi korisnik mogao dobiti što potpuniji, točniji i kompetentniji  odgovor na svoj upit jedinstvenim, koherentnim pristupom različitim izvorima  podataka.

Cilj seminara je istražiti teorijske pretpostavke unutar kojih je moguće smjestiti  takvo razmišljanje, upoznati se sa suvremenom informacijskom infrastrukturom kao podlogom za njegovo provođenje te na konkretnim situacijama stvaranja informacija u arhivima, knjižnicama i muzejima ispitati razine moguće suradnje.

Ove je godine glavni organizator Seminara Hrvatsko muzejsko društvo  u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, Hrvatskim arhivističkim društvom, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskim državnim arhivom, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskim fakultetom Sveučilišta J. J. Strossmayera, Osijek i Odsjekom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Program Seminara pogledajte na http://akm.hkdrustvo.hr/
Bilo bi nam izrazito zadovoljstvo da popratite rad i održavanje AKM seminara.

Srdačno,

Hrvatsko muzejsko društvo

Izvor

HMD PRESS