Na internetskoj stranici projekta InterArch-Steiermark http://www.interarch-steiermark.eu/sl.html prezentirano je 7.200 nalaza iz zbirke Joanneuma, pronađenih na slovenskim arheološkim nalazištim kojih je zabilježeno više od 280, od Hrušice do Ljutomera.
Do kraja projekta u bazu podataka uključit će se nekoliko tisuća arhivskih dokumenata vezanih uz iskopavanja u 19. st., koji se nalaze u institucijama v Grazu i Beču.

Projekt InterArch-Steiermark pripremljen je 201. godine u suradnji Univerzalnega muzeja Joannum s partnerima iz Austrije i Slovenije te je kandidirao na 2. otvorenom natjčaju uokviru Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013. Program prekogranične uradnje Slovenija-Austrija pripada programima Europske teritorijalne suradnje (ETS), koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na internetskoj stranici prezentiran je projekt, popis partnerskih ustanova (s direktnim linkovima) i voditelji.

Zbirka podataka podijeljena na kategorije Predmeti, Arhiv i Arheološka istraživanja može se pretraživati prema riječi ili nalazištu. Rezultat pretrage obuhvaća opis i fotografiju nalaza koju se može preuzeti (zaštićena natpisom preko slike).

Posebna kategorija odnosi se na podatke o izložbama i priredbama u organiziaciji Projekta.

 

Izvor

ROSA, emailom Marko Mele