1. KONGRES HRVATSKIH POVJESNIČARA

Kultura
Rijeka, 30. IX. – 3. X. 2020.

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti • Društvo za hrvatsku povjesnicu • Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci – Odsjek za povijest • Zavod za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli • Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka • Državni arhiv u Rijeci • Povijesno društvo Rijeka • Povijesno društvo otoka Krka
U Zagrebu, 9. siječnja 2020.


Poštovane kolegice, poštovani kolege,

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti (HNOPZ) priprema VI. kongres hrvatskih povjesničara koji će se održati u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada 2020. godine. Tema je kongresa Kultura – kao izravan poticaj i prilog shvaćanju te razumijevanju Rijeke – grada koji upravo 2020. godine nosi laskavu titulu europske prijestolnice kulture.

Na kongresu će biti predstavljeni rezultati različitih aspekata povijesnih istraživanja kroz sva vremenska razdoblja. Uz Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti suorganizatori ovoga kongresa su Društvo za hrvatsku povjesnicu (Zagreb), Zavod za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Državni arhiv u Rijeci, Povijesno društvo Rijeka i Povijesno društvo otoka Krka te – kao domaćin – Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Svi zainteresirani za sudjelovanje i izlaganje na VI. kongresu hrvatskih povjesničara trebaju se prijaviti izravno Organizacijskom odboru. Potom će se izvršiti prihvaćanje sudionika te organizirati izlaganje referata u pojedine cjeline odnosno u sekcije. Postojeće se kongresne sekcije mogu i sada organizirati samostalno te njihovi voditelji mogu prijaviti cjelovit program.

Kao i na našim prethodnim kongresima, rad će biti organiziran u sekcijama i plenarno.

Molim Vas da prijedlog teme svoga referata, uz sažetak do 400 riječi, pošaljete doc. dr. sc. Tomislavu Galoviću, tajniku HNOPZ-a i predsjedniku Organizacijskog odbora VI. kongresa hrvatskih povjesničara, na e-mail adresu: 6.kongres.hnopz@gmail.com do 15. veljače 2020. godine. Zahvaljujemo svima koji su svoje prijave već poslali.

Prijave se primaju isključivo elektroničkom poštom i nakon prijave ćete dobiti potvrdu primitka teme i sažetka. Podatci o Kongresu dostupni su na Portalu HNOPZ-a (https://sites.google.com/site/hrvatskinacionalniodbor/).

Kotizacija za sudjelovanje na kongresu iznosi 300,00 kn (studenti, nezaposleni i umirovljenici 150,00 kn), a nastavnicima i svim drugim zainteresiranim će se izdavati potvrde o sudjelovanju. Organizator ne snosi troškove puta i boravka.

Molimo Vas da ovu obavijest proslijedite svima za koje mislite da mogu biti zainteresirani za sudjelovanje na kongresu.

U nadi da ćemo se vidjeti na VI. kongresu hrvatskih povjesničara u Rijeci, srdačno Vas pozdravljam!

prof. dr. sc. Damir Agičić
predsjednik HNOPZ-a

HNOPZ: Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti

Info:
HNOPZ PRESS