DRUGA PROLEĆNA ŠKOLA ARHEOLOGIJE 2020. U IS PETNICI (PRESS)

Drage kolege,

Želimo da Vam prosledimo poziv za učešće studenta arheologije iz vaše zemlje  na studentskoj školi arheologije u Istraživačkoj stanici Petnica, u Srbiji. Škola je namenjena studentima osnovnih, master i doktorskih studija iz zemalja bivše Jugoslavije. Predavači će biti eminentni stručnjaci iz tih zemalja, sa fakulteta, instituta i muzeja. S tim u vezi bih hteli bismo da Vas zamolimo da podelite link.

Na ovom LINKU  se mogu detaljnije videti program i ciljevi  škole.

Istraživačka stanica Petnica

Info:
Petnica PRESS

IARH – Tematski doktorski seminar (PRESS)

Institut za arheologiju poziva na tematski doktorski seminar koji će se održati 12. prosinca 2017. godine u 11 sati u knjižnici Instituta, Ljudevita Gaja 32, Zagreb.

Na seminaru sudjeluju:
Katarina Botić
Geofizika i arheologija: primjer lokaliteta Galovo kod Slavonskog Broda
Ana Konestra
Od izolirane peći do kasnoantičkog ruralnog kompleksa – multidisciplinarna istraživanja u uvali Podšilo (Lopar, otok Rab)

Pozivnica-dr-seminar2017_nova.jpgPozivnica-dr-seminar2017_dobra-ENG-1.jpg
Izvor
IARH PRESS

IARH – Paleookoliš i evolucija krajobraza: iskustva multidisciplinarnih metoda (kontinentalna Hrvatska i Kvarner) [PRESS]

Institut za arheologiju ima čast pozvati na tematski doktorski seminarPaleookoliš i evolucija krajobraza: iskustva multidisciplinarnih metoda (kontinentalna Hrvatska i Kvarner)

koji će se održati 7. prosinca 2016. g. u 11 sati u knjižnici Instituta za arheologiju, Gajeva 32, Zagreb.

Na seminaru sudjeluju:

Katarina Botić, Geoarheološka istraživanja Slavonije 2016. godine

Ana Konestra, Geologija i geofizika – mogućnosti rekonstrukcije antičkog krajobraza Lopara

Goranka Lipovac Vrkljan, Ana Konestra, Nera Šegvić, Arheološka topografija otoka Raba – GIS i baza podataka

dr-seminar2_hr.jpg
Izvor
IARH PRESS

HMD – 20. Seminar arhivi, knjižnice, muzeji [PRESS]

20. Seminar arhivi, knjižnice, muzeji održava se u Poreču od 23. do 26. studenog 2016. godine 

View this email in your browser

 

 

Poštovani,

jubilarni 20. Seminar arhivi, knjižnice, muzeji održava se u Poreču, Hotel Valamar Diamant od 23. do 26. studenog 2016. godine uz prezentacije i izmjenu iskustava na  teorijskim postavkama, razinama opisa, istraživanja, standarada, smjernica, dobrim praksama, projektima i  programima. Na Seminaru sudjeluje više od 120 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i SAD-a.

Seminar Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture proizišao je iz ideje o nužnosti otvaranja suradnje arhiva,  knjižnica i muzeja kako bi korisnik mogao dobiti što potpuniji, točniji i kompetentniji  odgovor na svoj upit jedinstvenim, koherentnim pristupom različitim izvorima  podataka.

Cilj seminara je istražiti teorijske pretpostavke unutar kojih je moguće smjestiti  takvo razmišljanje, upoznati se sa suvremenom informacijskom infrastrukturom kao podlogom za njegovo provođenje te na konkretnim situacijama stvaranja informacija u arhivima, knjižnicama i muzejima ispitati razine moguće suradnje.

Ove je godine glavni organizator Seminara Hrvatsko muzejsko društvo  u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, Hrvatskim arhivističkim društvom, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskim državnim arhivom, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskim fakultetom Sveučilišta J. J. Strossmayera, Osijek i Odsjekom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Program Seminara pogledajte na http://akm.hkdrustvo.hr/
Bilo bi nam izrazito zadovoljstvo da popratite rad i održavanje AKM seminara.

Srdačno,

Hrvatsko muzejsko društvo

Izvor

HMD PRESS