Arheološki muzej u Zagrebu i Odsjek za arheologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti imaju čast pozvati Vas na otvorenje izložbe “Miles votum solvit“, autora Ljubice Perinić i Ivana Radmana Livaje, koje će se održati u Arheološkom muzeju u petak, 22. prosinca, 2017. s početkom u 19 sati.

Otvorenje izložbe "Miles votum solvit"

Arheološki muzej u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Vas pozivaju na otvorenje izložbe „Miles votum solvit“ u petak 22. prosinca u 19 h

Otvorenje izložbe je na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu i bit će otvorena do 31. ožujka 2018.

Izložba prikazuje iznimno bogatu epigrafičku ostavštinu rimskih vojnika na našim prostorima, odnosno epigrafičku baštinu koja ocrtava i odražava njihovo shvaćanje duhovnosti. Naglasak izložbe stoga nije na političkoj i vojnoj povijesti već na samim životima tih ljudi. Interpretacijom brojnih pisanih tragova koje su nam ostavili, poručuju nam u što su vjerovali, koja božanstva su štovali, ali također nam govore i o dubljim stvarima u njihovom životu. Pokazuju nam način na koji su doživljavali svijet, kako je njihova vojnička karijera utjecala na njihov svjetonazor, kako su se prilagođavali novim životnim okolnostima – dosta često u potpuno novim i stranim sredinama.

Stoga Vas pozivamo da s nama istražite tajni život rimskih vojnika!

Izvor

AMZ PRESS