AMZ – Otvorenje Arheološkog kampa u Hrvatskoj u sklopu projekta Iron Age Danube (PRESS)

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na svečano otvorenje Arheološkog kampa u Hrvatskoj u sklopu projekta Iron Age Danube u srijedu, 6. 9. 2017. u 19 sati u Gradskom muzeju u Varaždinu pod visokim pokroviteljstvom ministrice kulture Republike Hrvatske dr. Nine Obuljen Koržinek i Veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj NJ.E.Dr. Andreasa Wiedenhoffa

U sklopu projekt Europske unije  “Monumentalni krajolici starijega željeznog doba na prostoru Podunavlja“/“Monumentalized Early Iron Age Landscapes in the Danube river basin”, od 4. 9. do 14.10. 2017. održati će se arheološki kampovi na arheološkim nalazištima Kaptol u Požeško-slavonskoj županiji i Jalžabet u Varaždinskoj županiji.

Međunarodni kampovi koji će usko povezivati istraživačke dijelove programa sa širokim spektrom javnih događanja te novih programa posebno kreiranih za djecu školskog uzrasta, popularnih programa za posjetitelje, stručne suradnike i studente kojima će se predstavljati i popularizirati razdoblje starijeg željeznog doba i arheologija kao znanost, kao i metodološki alati za istraživanje i zaštitu prapovijesnih krajolika.

Izvor

AMZ PRESS