AMZ – Predavanje Gordane Car ‘Prsluk plemkinje iz kripte crkve sv. Nikole biskupa u Žumberku – najstariji restaurirani ženski odjevni predmet’

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na predavanje Gordane Car pod nazivom

Prsluk plemkinje iz kripte crkve sv. Nikole biskupa u Žumberku – najstariji restaurirani ženski odjevni predmet
u sklopu ciklusa događanja uz izložbu “Tihi svjedoci vjere, baštine i raskoši”

u utorak, 18. travnja u 12 h na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu
ULAZ SLOBODAN

Gordana Car iz Odjela za tekstil, papir i kožu Hrvatskog restauratorskog zavoda održati će predavanje o tijeku, izazovima i rezultatima izvedenih konzervatorsko-restauratorskih radova na svilenim nalazima plemkinja iz kripte župne crkve sv. Nikole biskupa u Žumberku s naglaskom na radove vezane uz prsluk starije plemkinje. Važnost i doprinos ovih nalaza za hrvatsku kulturnu baštinu leži u činjenici da spadaju u kategoriju izrazito rijetkih, sačuvanih primjeraka ženske svjetovne barokne odjeće s kraja 17. st. na našem području.

Izvor

AMZ PRESS

AMZ – Muzejska ordinacija zabave – Postani liječnik tijekom proljetnih praznika!

Muzejska ordinacija zabave
Postani liječnik tijekom proljetnih praznika!
od 18. do 22. travnja 2017. godine
od 10 do 14 sati

Saznaj koja su grčka i rimska božanstva zadužena za liječenje, što su antički liječnici znali o ljudskom organizmu, koje su najvažnije tekućine u tijelu i koje tajne skriva mozak. Kako su Rimljani liječili glavobolju i koje nam lijekove pruža priroda, kako pružiti prvu pomoć, zar je higijena baš nužna te kako sačuvati zdrav duh u zdravom tijelu.

Uz izložbu Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu kroz kreativne radionice, igru i pokuse stekni nova znanja i vještine te postani dr. zb. (doktor zabave).

Muzejska ordinacija zabave namijenjena je djeci od 7 do 13 godina koja su podijeljena u dvije grupe po petnaest polaznika, svaku grupu vode dva muzejska edukatora.

Možete sudjelovati u petodnevnom programu u iznosu od 400,00 kn ili jednodnevnom programu u iznosu od 100,00 kn.
Prijaviti se možete od ponedjeljka 10. travnja do petka 14. travnja 2017. godine na e-mail anamneza@amz.hr

Detaljna uputstva pročitajte u programu, a za kontraindikacije i nuspojave upitajte svog muzejskog edukatora ili dežurnog restauratora.

Program muzejske ordinacije
Prijavnica

Kontakt osoba: Sunčica Nagradić Habus
091/ 2100 908
anamneza@amz.hr

Izvor
AMZ PRESS