AMZ – Radionice “Snimanje keramičkih posuda u svrhu izrade 3D modela” i “Interpertacija kulturnog krajolika u svrhu izrade arheološko-turističke poučne staze” (PRESS)

U sklopu projekta Europske unije
Monumentalni krajolici starijeg željeznog doba na prostoru Podunavlja Monumentalized Early Iron Age Landscapes in the Danube river basin – Iron-Age-Danube

21. rujna 2017. godine u 14 sati
u Gimnaziji Požega, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, Požega

održat će se radionica
“Snimanje keramičkih posuda u svrhu izrade 3D modela
i
22. rujna 2017. godine u 10 sati
u Vijećnici Kaptol, Školska ulica 3, Kaptol

održat će se radionica
“Interpertacija kulturnog krajolika u svrhu izrade arheološko-turističke poučne staze”

Radionice su namijenjene svim zainteresiranim sudionicima. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna najava na jbalen@amz.hr

8. Sabor glagoljaša SLOVO ROGOVSKO (PRESS)

Umjesto na arheološkom lokalitetu Dvorine…svečanost otvorenja 8. Sabora glagoljaša SLOVO ROGOVSKO održat će se u prostorijama Stare škole z Sv. Filip i Jakovu u 20 sati, uz scenski prikaz Glagoljaske madrikule Sv. Mihovila 1640-1817 iz Sv. Filip i Jakova u izvedbi amaterskog kazalista KUNTRATA iz Sv. Filip i Jakova

Organizatori su Mala škole glagoljice i Udruga glagoljaša Zadar uz pomoć Turističke zajednice s ciljem očuvanja kulturne baštine i produženja turističke sezone.

Izdvaja se program koji će se održati u Turnju u četvratk 14. rujna – otvorenje izložbe u Kuli Kaštel i predavanja u župnoj crkvi, u petak 15. rujna u Sv. Filip i Jakovu na virtualnoj izložbi, “Kaljski glagoljski rukopisi” i večeri klapske pisme „Pjev od glagoljaškog kora do kalete“, posvećene maestru Ljubi Stipišiću Delmati, u Kino dvorani.

U subotu 16. rujna na Rogovu, u crkvi Sv. Roka u 10,30 će se održati Glagoljaška Sv.Misa koju predvodi fra Izak Špralja.

Glagoljaške napjeve pjevati će Pučki pivači Župe Gospe od zdravlja iz Radovina i Župe Male Gospe iz Privlake, a nakon toga u Osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov održat će se DAN OTVORENIH VRATA –  DAN GLAGOLJICE.

Image may contain: text

AMZ – Otvorenje Arheološkog kampa u Hrvatskoj u sklopu projekta Iron Age Danube (PRESS)

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na svečano otvorenje Arheološkog kampa u Hrvatskoj u sklopu projekta Iron Age Danube u srijedu, 6. 9. 2017. u 19 sati u Gradskom muzeju u Varaždinu pod visokim pokroviteljstvom ministrice kulture Republike Hrvatske dr. Nine Obuljen Koržinek i Veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj NJ.E.Dr. Andreasa Wiedenhoffa

U sklopu projekt Europske unije  “Monumentalni krajolici starijega željeznog doba na prostoru Podunavlja“/“Monumentalized Early Iron Age Landscapes in the Danube river basin”, od 4. 9. do 14.10. 2017. održati će se arheološki kampovi na arheološkim nalazištima Kaptol u Požeško-slavonskoj županiji i Jalžabet u Varaždinskoj županiji.

Međunarodni kampovi koji će usko povezivati istraživačke dijelove programa sa širokim spektrom javnih događanja te novih programa posebno kreiranih za djecu školskog uzrasta, popularnih programa za posjetitelje, stručne suradnike i studente kojima će se predstavljati i popularizirati razdoblje starijeg željeznog doba i arheologija kao znanost, kao i metodološki alati za istraživanje i zaštitu prapovijesnih krajolika.

Izvor

AMZ PRESS